(VIDEO) Cutremur de 7,5 pe Richter simulat în Moldova: Oameni morţi, clădiri distruse şi incendii

Embed:

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe Richter a lovit Moldova. Seismul a ucis mai multe persoane, a distrus clădiri şi a provocat incendii. Din fericire, acesta este doar scenariul unor aplicaţii desfăşurate în cadrul exerciţiului "Codrii 2011". Peste 1.000 de salvatori din diferite ţări au participat, alături de colegii lor moldoveni, la lichidarea consecinţelor cutremurului.

Potrivit planului stabilit din timp, la ora 10 dimineaţa, pompierii au primit un apel de urgenţă din Ialoveni. În urma seismului, o clădire cu mai multe niveluri a luat foc. În interior se aflau 23 de persoane, dintre care 3 au decedat.

Pentru ca totul să pară cât mai real, la faţa locului au sosit patru ambulanţe şi trei autospeciale. Echipajele venite urmează să scoată oamenii din clădire, dar şi maşinile care se află sub dărâmături.

În opinia experţilor, cei peste 200 de salvatori, care au participat la aplicaţii, s-au descurcat bine. De altă părere au fost, însă, curioşii adunaţi de prin apropiere. Aceştia au spus că pompierii s-au mişcat cam încet.

Şi la Dănceni, Ialoveni, au avut loc exerciţii. Potrivit scenariului, în timpul cutremurului, un elicopter a pierdut legătura cu Centrul de comandă şi a căzut în lac. În cadrul acestor aplicaţii a participat şi prim-ministrul Vlad Filat.

"Toate aceste exerciţii arată că trebuie să avem o colaborare foarte bună. Pe lângă prim-ministru, sunt preşedinte al Comisiei naţionale pentru situaţii excepţionale şi este de datoria mea să fiu alături de salvamari, alături de toţi cei care urmează să intervină în situaţii de criză", a declarat Filat.

Aplicaţii similare se vor desfăşura şi miercuri. Salvatorii vor merge la Străşeni unde, conform scenariului, vor acorda ajutor pasagerilor unui tren deraiat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu