(VIDEO) Cum sărbătoresc 1 Mai oamenii din singurul colhoz din ţara noastră

Embed:

În sudul Moldovei, 500 de oameni mai muncesc în singurul colhoz din ţara noastră. Este vorba despre satul Copceac, raionul Ceadîr-Lunga. Oamenii din această localitate au sărbătorit 1 Mai prin muncă, în câmp. Iar masa festivă a fost întinsă pe iarbă.

Cei mai mulţi locuitori din Copceac s-au trezit dis-de-dimineaţă, şi-au pus câte ceva de ale gurii în traiste, au luat sapele şi hârleţele, au urcat în camioane, aşa cum era pe vremuri şi au pornit în câmp.

De 1 mai, i-a venit rândul viţei de vie să fie lucrată. Oamenii spun că Ziua Internaţională a Muncii nu poate fi sărbătorită decât prin muncă. Totuşi, ei duc dorul vremurilor de demult.

"A fost bine! Şi acum e bine! Muncim, câştigăm bine", a spus o femeie.

"A fost foarte bine cândva! Copiii, elevi pe atunci, erau îmbrăcaţi frumos şi mergeau la sărbătoare, noi mergeam, ulterior, la muncă, iar ei rămâneau acasă", a mai spus o persoană.

În acest colhoz toată lumea are de lucru. Chiar şi animalele au câte un rol. Spre exemplu acest măgar a fost învăţat să meargă printre rânduri cu apa în căruţă. Toţi cei însetaţi beau cu plăcere apă de izvor.

"Masa de sărbătoare" a fost întinsă jos, pe iarba verde.

Primarul din Copceac susţine că menţinerea colhozului contribuie la dezvoltarea localităţii.

"Colhozul "Pobeda" s-a păstrat din timpul Uniunii Sovietice, nu a trecut prin modernizare. Cel mai mare avantaj este că primăria anual primeşte în bugetul local 500 000 de lei", a declarat primarul Valeri Colioglo.

În satul Copceac, locuiesc aproape 10 000 de oameni dintre care 500 muncesc în colhoz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu