(VIDEO) Cozi şi nervi la vama Otaci-Moghiliov-Podolsk. Circulaţia este restricţionată de un grup de femei care protestează

Embed:

Cozi la vama Otaci - Moghiliov-Podolsk. Zeci de șoferi așteaptă de aseară la acest punct de trecere. Oamenii spun că nu pot ajunge în Ucraina din cauza unui protest organizat de un grup de femei care se împotrivesc mobilizării tinerilor în armata ţării vecine.

În timp ce unii șoferi au făcut cale întoarsă, alţii au aşteptat deblocarea traficului rutier. 

"Documentele sunt făcute pentru această vamă, trebuie să le refac. Nu știu, n-am avut așa cazuri, nu știu ce să fac. Mă întorc acasă și gata", spune o persoană.

"Ne-au oprit, stăm și așteptăm de aseară de la ora zece. Tranzitul ni se termină astăzi", susţine un bărbat.

"Vreo șase camioane s-au întors înapoi acum dimineață. Toată noaptea au lucrat instalațiile frigo și băieții s-au întors".

Circulaţia a fost restricționată doar pentru șoferii care pleacă în Ucraina. Potrivit angajaților punctului de trecere Otaci, ei activează.

"Ucraina a închis punctul de trecere, e blocat la intrarea la dânșii".

Oamenii care vin din Ucraina în Moldova spun că la intrarea în vama din ţara vecină protestează zeci de femei.

"Oamenii nu vor să dea copiii la război, de aceea și au închis drumul".

"Eu trăiesc la Movilău, acolo stau mamele în poartă nu dau voie la mașini să treacă și diseară și trenul o să fie blocat, că au adus copii morți acasă, patru grăniceri", a precizat un bărbat.

"Ieri noi am stat până la 12 noaptea la vamă. Noi închidem drumul pentru că vrem copiii noștri să fie vii și sănătoși. Pierdem tineri de 20 de ani", a menţionat o femeie.

Acum două zile, sute de femei din regiunea Cernăuţi au început protestele faţă de mobilizarea tinerilor în armată, iar mai multe drumuri au fost blocate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu