(VIDEO) Condamnaţii Filat, Ţopa şi Platon, noua componenţă a Guvernului ACUM

Embed:

Gluma zilei vine de la un grup de tineri care fac povestioare pline de haz pe seama unor situaţii din ţara noastră.

Condamnatul Vlad Filat, raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon, dar şi fugarul Victor Ţopa, naşul de cununie al lui Andrei Năstase, în noua componenţă a guvernului minoritar "ACUM". De Ziua Păcălelilor, membrii proiectului umoristic "Şinu Roma" au prezentat, în centrul Capitalei, un banner cu pozele miniştrilor care ar face parte din guvernul format de reprezentanţii binomului PAS - PPDA. Astfel, tinerii au vrut să arate că cei de la "ACUM" vor să promoveze în funcţii oameni dubioşi.

În fruntea Executivului este propusă liderul PAS, Maia Sandu.

"Maia Sandu şi-au dat lor funcţii unui altuia, Maia Sandu prim-ministru şi Andrei Năstase preşedintele Parlamentului. Noi am mers mai departe şi am vrut să dăm fiecărui personaj care a fost cândva implicat în viaţa lor politică să le dăm câte o funcţie", a spus Roman Leşan, organizator.

În funcţia de ministru al economiei tinerii l-au propus pe Veceslav Platon, găsit vinovat de escrocherie şi condamnat la 25 de ani de puşcărie.

"Cine mai bine poate să ştie despre finanţe, dacă nu raiderul numărul 1 în CSI sau de exemplu, Vlad Filat ministru al Justiţiei, cine poate şti mai bine despre justiţie dacă nu omul care o ştie din interior, începând de atunci când era prim-ministru, până la situaţia în care este azi", a spus un alt organizator, Dan Vizitiu.

Şi celelalte fotolii ar urma să fie ocupate de oameni care au un trecut criminal. Aşa numita avocată a diavolului, Ana Ursachi, a fost propusă ca vicepremier pentru Reintegrare, iar activistul Pavel Grigorciuc, cunoscut pentru agresivitatea sa, şef la Ministerul de Interne. În Guvernul propus de Şinu Roma s-a găsit un loc şi pentru interpretul Pasha Parfeni.

"Noi presupunem că ar fi un ministru bun al Apărării din punctul de vedere că majoritatea din creația sa muzicală ar fi bună ca o armă psihologică împotriva unui presupus duşman. Aşa mai ironic şi satiric vorbind. Noi credem că ei împreună, conlucrând ar reuşi să îşi facă bine, nu atât ţării cât lor", a mai adăugat Vizitiu. 

Trecătorii au apreciat gluma. Aceştia spun că o astfel de componenţă a guvernului este acceptabilă doar de 1 aprilie: 

"- Cred că nu, aceştia oameni au comis crime, cum poţi din nou să îi pui 11:37 11:39 - De exemplu, Paşa Parferi ar fi bun ministru al Apărării? - Nu prea cred, nu. - De ce? - Pentru că nu are legătura cu politica "

"- Criminali, asta este tot. - Vlad Filat, ministru al Justiţiei, Veaceslav Platon, ministru al Economie, ar face faţă? - Nu."

"- Au decis să facă o glumă şi le-a reuşit. - Ce v-a amuzat? - Totul. E de ajuns să le citeşti numele. Au fost în propuşi în funcţii care au tangenţe cu crimele pentru care le-au comis."

Deşi propunerile tinerilor nu sunt decât nişte glume, totuşi aici este o sămânţă de adevăr, în contextul "ping-pongului" legat de formarea unei coaliţii de guvernare.

Cine ar face parte din noua componență a guvernului minoritar ACUM, puteţi să urmăriți în clipul video de mai jos:

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu