(VIDEO) Concert grandios în centrul capitalei! Mii de moldovenii au sărbătorit liberalizarea regimului de vize cu UE

Embed:

Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană a fost consemnată printr-un concert de zile mari, organizat de Coaliţia de Guvernare în centrul Capitalei. Mii de tineri au venit aseară în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a sărbători deschiderea graniţelor pentru moldoveni. 

Printre invitaţii serii au fost formaţia Vunk din România, trupele din Moldova "Zdob şi Zdub", "Gândul Mâţei". Pe scenă au mai urcat Sasha Lopez, Alex Calancea Band, Cătălin Josan şi mulţi alţi interpreţi. Iar înainte de evoluţia formaţiei Okean Elzy din Ucraina, cerul a fost brăzdat minute în şir de focuri de artificii. 

Spectatorii nu s-au sinchisit să-şi etaleze entuziasmul:

"Liberalizarea regimului de vize, o primă etapă pentru integrarea Republicii Moldova în spaţiul comunitar!"

"Ţara noastră să se treacă în Europa fără vize, suntem foarte bucuroşi, aşa trebuia să fie demult!"

"Sunt mare fan al Moldovei, oamenii sunt mult mai prietenoşi, mult mai naturali, în România oamenii nu sunt chiar aşa, sunt mai pretenţioşi, mai ofticoşi, eu aici mă simt foarte bine", s-a destăinuit Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.

"Mă bucur foarte mult că sunt în Piaţa Marii Adunări Naţionale, aici unde a început de fapt ideea de libertate, iar astăzi este o nouă libertate: liberalizarea regimului de vize pentru cei care vor să plece în Uniunea Europeană", a remarcat interpretul Cătălin Josan. 

Mii de oameni adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale au urmărit fascinaţi şi focurile de artificii care minute în şir au brăzdat cerul.

Iar punctul culminant al serii a fost evoluţia formaţiei ucrainene Okean Elzî.

"Vă mulţumesc pentru primirea caldă! Se pare că oamenilor le-a plăcut", a spus Sviatoslav Vakarciuk, solistul de la Okean Elzî.

Începând cu 28 aprilie, moldovenii pot călători fără vize, doar cu paşaportul biometric, în 30 de state europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu