(VIDEO) Competiţie cu iz sovietic: Mai multe maşini Volga, la un raliu ca pe vremea URSS

Embed:

Cursă ca pe vremuri. Mai mulţi proprietari de maşini Volga s-au adunat în capitala letonă, Riga, unde au organizat o nouă ediţie a unei competiţii celebre cândva în întreaga Uniune Sovietică.

Printre participanţi au fost şoferi care conduc deja de zeci de ani. Unul dintre ei a câştigat patru ediţii ale acestui raliu. Totuşi, anul acesta, învingător a ieşit un tânăr pentru care "a conduce o Volga este o adevărată provocare".

"Nu este deloc simplu. Maşina este mare şi grea şi este foarte greu să o conduci. Nu este ca atunci când eşti la volanul unui BMW. Este vorba despre o provocare. Mă simt atât de bine când văd că sunt în stare să controlez o maşină atât de masivă", a declarat Antons Dolgopolovs, câştigătorul cursei.

Prima cursă de acest fel a avut loc în 1964, cu 19 maşini. Raliul a devenit foarte popular în întreaga Uniune Sovietică. Ulterior, cursa nu a mai fost organizată o perioadă. Acum doi ani, mai mulţi fani ai mărcii Volga au decis să reînvie tradiţia. Ediţia din acest a raliului este a 31-a.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu