(VIDEO) Circa 2.000 de participanţi la Marşul Unirii. Manifestanţii au scandat "Două inimi româneşti, Chişinău şi Bucureşti"

Embed:

(UPDATE 17.00) Marşul Unirii s-a încheiat în Parcul "Valea Morilor". Acolo, manifestanţii au adoptat o rezoluţie.

(UPDATE 16.03) Participanţii la Marşul Unirii au pornit din faţa Academiei de Ştiinţe la ora 15.00 şi au parcurs deja mai mult de jumnătate din traseu. Unioniştii se apropie de final. În mai puţin de jumătate de oră, manifestanţii vor ajunge la Teatrul de Vară din Valea Morilor. Pe parcursul marşului, la mulţime s-au mai alăturat manifestanţi. Aceştia scandează "Două inimi româneşti, Chişinău şi Bucureşti".

(14.37) Peste 1.000 de persoane s-au adunat, până acum, în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, acolo de unde urmează să înceapă Marşul Unirii. Organizatorii au promis, însă, că până la finele manifestaţiei vor fi în jur de 10.000 de oameni.

Acum câteva minute, în scuarul Academiei au început discursurile, după care va urma marşul propriu-zis.

Participanţii au scandat lozinci unioniste şi au încins Hora Unirii. Locul este îngrădit de un cordon de poliţişti. Mulţimea va porni pe strada Ismail până la strada Alexei Mateevici, apoi îşi va continua parcursul pe strada Anton Crihan până la Teatrul de Vară din Parcul "Valea Morilor", care este punctul final al destinaţiei.

Pe tot traseul, dacă va fi necesar, poliţiştii vor îngrădi circulaţia rutieră şi vor redirecţiona transportul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu