(VIDEO) Cea mai apetisantă metodă de a găti un miel, un ied sau un iepure pentru masa de Paşte

Embed:

Carnea de miel, de ied sau de iepure ocupă un loc central pe masa de Paşte. Există mai multe metode de a pregăti bucate din aceste animale. Pentru fiecare, însă, există anumite particularităţi. Una dintre metode care poate fi utilizată pentru toate trei cazuri vă este oferită de către realizatorul emisiunii "Bucătarul-Şef" de la Publika TV.

Cea mai apetisantă metodă de a găti un miel, ied sau un iepure este cea în cuptor, în carcasă. Este important ca aceasta să nu fie umedă.

"Prima etapă este pregătirea marinadei, în baza căreia eu aş fi pus nişte ulei vegetal. În primul rând, cred că este vorba despre ulei de măsline, care este amestecat cu ceva sare, cu o cantitate bună de sare, piper roşu, gen paprica, piper negru, măcinat, şi nişte mirodenii, cum ar fi rozmarinul, pentru că el se consideră cel mai bun prieten al mielului, şi ceva cimbru", spune  prezentatorul emisiunii "Bucătarul-şef", Alexandu Barbov.

Cu toate acestea se unge bine carcasa de miel sau ied. Se lasă pentru o oră şi jumătate, ca marinada să se îmbibe în carne. Între timp, se pregăteşte umplutura, care va servi ca garnitură pentru carne.

"Sau orezul, sau bulgurul, sau hrişca. Mie îmi place mai mult orezul, soiul basmati. Acest orez este prefiert, într-o proporţie de 50, 60 sau 70 la sută, după ce este amestecat într-un castron cu legume înăbuşite în ulei, cu legume călite în ulei. Eu aş spune că e vorba de ceapa clasică, prajul, morcov. Deci, totul este amestecat cu orezul prefiert", mai spune Alexandru Barbov..

În acest amestec mai pot pot fi adăugate măruntaiele animalului pe care îl gătim. Apoi, dăm carnea la cuptor. Prima etapă durează 25-30 de minute, când mielul se află într-o rolă, care este încinsă până la o temperatură de 240-260 de grade.

În acest mod, pe carcasă se formează o crustă apetisantă care va păstra carnea fragedă. Ulterior, temperatura trebuie micşorată până la 160 de grade. Iar mielul sau iedul se mai ţin la cuptor încă două ore. După ce e scoasă, carnea trebuie învelită cu o folie de staniol sau hârtie alimentară. Acest procedeu o va menţine mult mai suculentă şi mai fragedă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu