(VIDEO) Cazul jafului armat asupra încasatorilor din Chişinău. "Sunt cercetaţi toţi cei care au comis infracţiuni similare"

Embed:

Printre suspecţii care ar fi comis jaful armat, din 30 mai, asupra încasatorilor figurează, în primul rând, cei care au mai comis asemenea crime. Anchetatorii iau în calcul un caz produs acum cinci ani, când o grupare criminală a jefuit mai întâi un magazin din Capitală, după care o casă de schimb valutar. Făptaşii au fost prinşi, însă judecătorii i-au eliberat. 

În anul 2009, pe strada Bănulescu-Bodoni din Chişinău apare un microbuz, din care ies rapid câţiva bărbaţi mascaţi. 

În plin centrul Capitalei, trei bărbaţi înarmaţi şi mascaţi, în uniforme kaki şi care aveau asupra lor staţii de emisie-recepţie şi cătuşe, au dat busna într-un magazin. Ei au atacat angajaţii şi s-au făcut nevăzuţi cu peste 100 de mii de euro.

La un an după acest caz, aceeaşi grupare criminală a comis un nou atac armat, pentru a fura mai mult de jumătate de milion de lei dintr-o casă de schimb valutar din sectorul Botanica. În scurt timp, membrii grupării au fost prinşi.

"În rezultatul cercetărilor operative a angajaţilor Inspectoratului general de poliţie au fost reţinuţi autorii acestor jafuri. Dacă vina lor va fi dovedită, aceştia riscă de la 10 la 15 ani de închisoare", a declarat un poliţist.

Deşi riscau 20 de ani de închisoare, instanţa de judecată i-a condamnat la doar cinci ani de închisoare, cu suspendare! Mai mult, ei nu au fost obligaţi să plătească despăgubiri materiale şi morale victimelor atacurilor. Procuratura a contestat decizia judecătorilor, însă din trei atacatori au rămas în libertate.

Anchetatorii nu exclud că aceştia ar fi implicaţi în jaful asupra încasatorilor. Şeful Secţiei Cazuri Excepţionale din cadrul Procuraturii Generale, Corneliu Bratunov, a confirmat pentru Publika TV că sunt cercetaţi toţi cei care au comis infracţiuni similare. 

Publika.md aminteşte că în un jaf al unei maşini de încasatori a avut loc recent. Două persoane au fost rănite şi un om a fost ucis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu