(VIDEO) Batalionul cu destinaţie specială "Fulger", aniversează 21 de ani de la fondare. Ce spune Ministrul Apărării

Embed:

Pregătire fizică excelentă, dibăcie în mânuirea armelor şi executarea întocmai a ordinelor superiorilor. Aceste calităţi au fost demonstrate astăzi de militarii batalionului cu destinaţie specială "Fulger", în cadrul aplicaţiilor organizate cu prilejul aniversării a 21-a de la fondarea lui.

"De mic copil am vrut să fac parte din această unitate şi până la urmă am reuşit cu succes", a spus un militar.

"Ca femeie sunt mândră că am venit în acest batalion, care este construit din oameni bravi, curajoşi, în care poţi să te bazezi şi să fii ajutat la greu", a declarat o tânără.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, spune că nutreşte un sentiment special pentru această unitate. "Este o unitate mai aproape de suflet pentru mine pentru că eu am început serviciul militar în această unitate, iar şapte anii din viaţa mea i-am petrecut aici. Este unitatea care se pregăteşte 24 de ore din 24, cam rar îi vedem pe platou fiindcă mai mult sunt prin păduri, prin câmpurile de trageri", a precizat Marinuţa.

Rudele şi prietenii militarilor, prezenţi la eveniment, spun că sunt mândri de ei:

"Şoţul meu face parte din batalion. Militarii întotdeauna au fost elita. Şi copilul meu spune că va fi militar".

"Ginerele m-a chemat să-l privesc. E înteresant, e plăcut, sunt mândru de el".

În cadrul evenimentului, şase militari au primit ecusonul "Forţe Speciale" şi Bereta Verde.  Batalionul cu destinaţie specială "Fulger" din cadrul Armatei Naţionale a fost fondat pe 1 noiembrie 1992. Până în prezent, militarii au participat la misiuni speciale în Irak şi au fost observatori sub egida ONU în Liberia, Sudan şi Coasta de Fildeş.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu