(VIDEO) BĂTAIE în Rada de la Kiev. Ce motiv banal a generat îmbrânceala

Votarea pentru proiectul de descentralizare, prezentat astăzi în Parlamentul de la Kiev de preşedintele Petro Poproşenko, nu s-a lăsat fără bătaie.

Totul a început după ce deputatul Vladimir Parasiuk a decis să-şi manifeste nemulţumirea faţă de deputatul Roman Nasirov.

Parasiuk nu a fost de acord că Nasirov nu a renunţat încă la mandat şi a venit în Radă pentru a vota pentru proiectul care prevede descentralizarea Ucrainei.

Rada Supremă de la Kiev i-a remis Curţii Constituţionale proiectul de lege care prevede descentralizarea puterii în regiunile Doneţk şi Lugansk. Dacă magistraţii înaltei curţi vor stabili că documentul nu contravine constituţiei, el va fi supus votului în legislativ, la toamnă.

Proiectul de lege, care a fost votat de Radă, este o iniţiativă a preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko. Presa din ţara vecină anunţă că amendamentele au fost introduse în urma vizitei secretarului adjunct de Stat al SUA, Victoria Nuland, la Kiev.

Aceasta a calificat drept "istorică" şedinţa Radei Supreme: "Modificările sunt prevăzute în acordul de la Minsk. Este vorba despre descentralizarea şi acordarea unui statut special acestor regiuni, ceea ce este foarte, foarte important." 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu