(VIDEO) Agenţiile de turism din România vin în Moldova. "Serviciile prestate vor fi mult mai accesibile"

Embed:

Costul pachetelor turistice va scădea cu 20 % odată cu venirea, pe piaţa din Moldova, a trei agenţii de turism din România. După ce a fost aprobată liberalizarea regimului de vize în ţările membre ale UE, care ar putea intra în vigoare din luna mai, companiile turistice străine se pregătesc să se pună în serviciul clienţilor din Moldova. 

Reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului spun că serviciile prestate de agenţiile de turism româneşti vor fi mult mai accesibile pentru consumatorii din Moldova.

"Diversificarea ofertelor turistice cu mai multe destinaţii şi o complexitate a tursitic mai mare. Nu doar diminuarea costului cu 5, 10, 15, 20 % la aceleaşi destinaţii turistice care sunt acum în Moldova, dar inclusiv şi faptul că nu vor fi decepţionaţi sau nu vor fi înşelaţi", spune Gabriel Mărgineanu, preşedintele  Asociaţiei Turismului din România.

Totodată, companiile turistice autohtone susţin că au clienţi fideli şi astfel vor face faţă concurenţei.

"Cel mai important este consumatorul final care are de câştigat, agenţiile probabil vor veni cu careva reduceri, bonusuri, servicii suplimetare gratuite pentru clienţii finali", consideră Carmina Dan-Dorogoi,  directorul unei agenţii de turism din Chişinău.

Moldovenii aşteaptă ca preţurile pentru serviciile agenţiilor de turism să scadă:

"Cred că sunt scumpe, comparativ cu serviciile din alte ţări la noi e mai scump totul. Din păcate nu prea putem să mergem peste hotare din cauză că e scump".

"Trebuie să mă interesez, să văd ce oferte au, la munte sau la mare. Personal nu am încredere în agenţiile de turism, mai bine mă duc singură şi călătoresc".

"Salariile nu sunt atât de mari ca să ne putem permite să vizităm ţările de odihnă, şi cred că da, o să pot apela".

Prima companie turistică îşi va deschide filiala la Chişinău în luna iunie. În prezent, la Camera de Licenţiere a Republicii Moldova sunt înregistrate 443 de agenţii de turism. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu