"Victoria Kriukova nu poate fi acuzată de complicitate la evadarea lui Baghirov"

Embed:

Jurnalista Publika TV, Victoria Kriukova, şi-a exercitat misiunea de a informa cetăţenii când i-a luat lui Baghirov un interviu în exclusivitate. Iar deputaţii care o acuză de complicitate în evadarea din ţară a acestuia, nu fac altceva decât să caute un ţap ispăşitor. De această părere sunt invitaţii emisiunii Ţara lui Dogaru. 

"Jurnalistul în niciun caz nu trebuie să anunţe organele de drept despre sursele sale. Chiar nu este obligat, asta este meseria lui, îşi face treaba şi chiar este invers. El este obligat faţă de sursă să-i păstreze anonimatul", a declarat jurnalista Cornelia Cozonac. 

"Jurnaliştii Publika TV şi-au făcut meseria într-un mod foarte profesionist. Dar instanţa de judecată, procuratura, Ministerul de Interne nu au acţionat profesionist. Astfel, Baghirov a reuşit să evadeze", consideră şeful biroul RIA "Novosti" la Chişinău, Vladimir Novosadiuc. 

În opinia unor invitaţi, Eduard Baghirov a reuşit să evadeze cu sprijinul unor persoane cu funcţii de răspundere.

"Cred că aici au avut interes unii politicieni ca să plece Baghirov din Moldova care în timpul evenimentelor din 7 aprilie fie că erau în Guvern, fie că erau în Parlament, fie că erau în SIS, fie că erau în MAI. Au avut ca Baghirov să plece şi tot ei au înţeles că, în prezent, evenimentele legate de 7 aprilie trebuie să nu fie rezolvate până la urmă", a menţionat avocatul Teo Cârnaţ. 

Potrivit avocaţilor, Procuratura Generală nu are temei pentru a deschide un dosar penal pe numele jurnalistei Victoria Kriukova.

"Acum Procuratura Generală se află în situaţia să execute Hotărârea Parlamentului în privinţa acestui raport sau să execute legea. Legea prevede expres imposibilitatea atragerii la răspundere a Victoriei Kriukova. Eu înclin să cred că Procuratura Generală va executa legea", a menţionat avocatul Vlad Roşca. 

Membrii comisiei parlamentare care a investigat evadarea jurnalistului rus Eduard Baghirov şi au acuzat reporterul Publika TV Victoria Kriukova de complicitate în acest caz. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu