Victoria Iftodi: Achiziţiile în blocuri neterminate sunt mai sigure datorită modificărilor la Codul Civil

Embed:

Cei care vor să cumpere apartamente în blocuri aflate în construcţie nu vor mai fi traşi pe sfoară. Asta pentru că Guvernul a făcut mai multe modificări la Codul Civil. Asigurările vin din partea ministrului Justiţiei, Victoria Iftodi, care a participat aseară la emisiunea "Replica" de la Prime.

Oficialul a explicat în ce condiţii vor putea fi achiziţionate astfel de locuinţe.

"Nu vor mai putea companiile de investiții să-și gajeze bunurile care le construiesc pentru cetățeni. Nu vor mai putea fi construite clădiri, decât doar proprietar să fii a terenului sau superificu, pentru că, deseori, se întâmplă că sunt dispersați, ulterior apar litigii. Achitarea în avans este interzisă conform proiectului Codului Civil. Nu va mai fi contract de investiții, dar va fi contract de vânzare-cumpărare a bunului viitor", a declarat ministrul Justiției, Victoria Iftofi. 

Victoria Iftodi spune că nu vor scăpa de pedeapsă nici administratorii firmelor de construcţii, care au încălcat legea şi au renunţat la funcţii.

"Deseori administratorul pleacă, după aia noul administrator vine, trece termenul de prescripție, nu putem găsi cine a încheiat contract de ceea ce ține de importanța sau veniturile pentru societatea comercială", a declarat Iftodi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu