Victor și Viorel Ţopa: Plahotniuc stă în spatele atacurilor de tip raider

Oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa susțin că sunt victimele atacurilor de tip raider. Printr-un memoriu public adresat mai multor instituții din Republica Moldova, dar și celor internaționale, businessmanii îl acuză pe prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, că ar sta în spatele acestor atacuri, scrie unimedia.md.

Potrivit sursei, Victor și Viorel Țopa afirmă că ilegalitățile comise de Plahotniuc se împart în două perioade de timp. "În cea dintâi acesta acţiona în subteran, la adăpostul fostei guvernări, dând indicaţii şi acţionând dincolo de ochii opiniei publice, ai presei, activând şi antrenând în schemele-i frauduloase factori decizionali din cadrul sistemului statal.

În urma unor disensiuni rămase după culisele politicului, Plahotniuc şi-a schimbat umbrela protectoare, aderând la un partid politic, sub înaltul patronaj al noului preşedinte al acestuia, Marian Lupu, chiar dacă fusese criticat dur de acesta şi învinuit public de monopolizarea unor domenii importante ale economiei naţionale", se spune în memoriu.

"Implicați în acțiunile de tip raider sunt și prourorul general, dar și alți funcționari publici", susțin businessmanii.

Vlad Plahotniuc nu a comentat deocamdată acuzațiile care i se aduc.

Document

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu