Victor Şelin: Singura soluţie pentru depăşirea crizei politice este organizarea alegerilor anticipate

Embed:

Singura soluţie pentru depăşirea crizei politice este organizarea alegerilor anticipate. Oamenii trebuie să fie cei care trebuie să pună capăt ilegalităţilor comise de politicieni. Opinia a fost exprimată şi de preşedintele Partidului Social-Democrat, Victor Şelin, într-o postare pe Facebook. El a mai adăugat că Igor Dodon a dat în arendă mandatele deputaţilor PSRM pentru un milion de dolari lunar.   

Victor Şelin aminteşte că anume Igor Dodon a fost cel care a sesizat Curtea Constituţională pentru a afla când poate fi dizolvat Parlamentul. Preşedintele PSD mai spune că numai această instituţie poate interpreta Legea Supremă, în baza deciziilor anterioare.

Şelin mai scrie că deşi  vinerea trecută, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM, Dodon a anunţat că va dizolva Parlamentul şi va anunţa alegeri anticipate, sâmbătă a făcut exact invers şi a decis să se implice direct în procesul de formare a coaliţiei dintre socialişti şi blocul "ACUM", aşa cum vrea Moscova.

Igor Dodon a decis astfel să se răzbune după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a refuzat condiţiile prezentate de Igor Dodon privind federalizarea ţării impuse de Kremlin.

Şeful statului ar fi acţionat împotriva democraţilor şi a poporului şi după ce Vlad Plahotniuc a refuzat să-i dea bani pentru finanţarea PSRM. În acest condiţii, Victor Şelin consideră că singura soluţie pentru depăşirea crizei politice este organizarea alegerilor anticipate. 

În spaţiul public au apărut mai multe probe video, potrivit cărora Igor Dodon a recunoscut în discuţiile cu Vlad Plahotniuc că primea, lunar, din Rusia, între 600 de mii de dolari până la un milion.

Totodată, Igor Dodon i-a promis liderului democraţilor că Moscova va închide dosarele penale din Rusia în care figurează dacă acceptă să semneze acordul de federalizare a țării.