Victor Şelin nu va putea părăsi ţara: A fost pedepsit pentru violenţele din 5 august de la Bălţi

Embed:

Liderul Partidului Socialist Democrat, Victor Şelin, a fost pedepsit pentru violenţele din 5 august de la Bălţi. Acesta are interdicţia de a părăsi Republica Moldova timp de 10 zile. Mai mult, acesta a primit citaţia pentru a se prezenta la procesul de judecată care va avea loc la 4 septembrie.

"Am interdicţie de a părăsi ţara timp de 10 zile şi m-au anunţat că sunt în calitate de suspect în dosarul 5 august. M-am convins că totul a fost regizat de la Chişinău, pentru că oamenii îşi fac datoria mecanic, fără a pune întrebări. La 4 septembrie mi se va înainta acuzaţia că am împiedicat marşul unioniştilor şi am provocat leziuni grave unor manifestanţi. Ceea ce nu este adevărat. Am stat departe de manifestanţi", a declarat Victor Şelin pentru Publika TV. 

Reprezentanţii instituţiilor care anchetează cazul susţin că Şelin a răspuns evaziv la întrebări.

"Victor Şelin a refuzat să facă declaraţii, motivând că este obosit, ca a venit azi noapte în ţară. Dacă va dori să dea unele declaraţii, nu are decât", a menţionat Marian Burlacu, ofiţer de urmărire penală din Bălţi.

Înainte de audieri, Victor Şelin a ţinut un discurs în faţa simpatizanţilor partidului. Susţinătorii Partidului Social Democrat sar în apărarea lui Şelin.

"Cine este vinovat? Cei care au venit. Doar noi nu i-am chemat. Unioniştii. Nu este vorba de români", a spus un susţinător.

"Nu suntem împotriva românilor şi nu e bine ce au făcut. Este mâna lui Ghimpu, nu a românilor. Aceasta este ideea lui Pavlicenco. De ce nu şi-a adus copiii aici? 14 35 De ce a venit cu tineri străini? a întrebat o simpatizantă a PSD.

Publika.md aminteşte că pe 5 august, la Bălţi, în timpul desfăşurării Marşului Unirii, organizat de "Acţiunea 2012", participanţii la miting au fost atacaţi de simpatizanţii mişcărilor de stânga, iar demonstraţia s-a soldat cu violenţe în urma cărora o jurnalistă şi zece poliţişti au avut de suferit.

La o zi de la altercaţiile din nordul ţării, preşedintele PSD, Victor Şelin, neagă faptul că susţinătorii partidului său ar fi fost împlicaţi în acţiunile violente. Şi asta pentru că ei ar fi protestat paşnic, spunea Şelin. Mai mult, liderul PSD susţine că nu a încălcat legea atunci când a servit protestatarii cu bere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu