Victor Şelin, gata să ia arma în mâini pentru a opri Marşul Unirii

Embed:

Liderul PSD, Victor Şelin, spune că este gata să ia arma în mâini, pentru a-şi apăra ţara de forţele pro-române. Declaraţia vine în contextul organizării unui nou Marş al Unirii la Chişinău şi a fost făcută în cadrul emisiunii Publika Report.

"Dacă românii vor veni cu armele şi eu îmi voi apăra Patria cu arma. Dacă românii vor organiza un miting, eu voi organiza unul şi mai mare. Voi întreprinde măsuri în funcţie de pericol", a declarat Victor Şelin.

Organizatorii marşului spun, însă, că vor manifesta paşnic.

"Vom coopera cu reprezentanţii organelor de forţă, ca să evităm violenţele şi ciocnirile cu contramanifestanţii şi vom încerca, aşa cum fac orice organizatori de miting, să eliminăm provocatorii din rândul nostru, pentru că, din păcate, mă gândesc că vor fi infiltraţi provocatori", a menţionat Constantin Codreanu, reprezentant Platforma Civică Acţiunea 2012.

Unii invitaţi opinează că buna desfăşurare a evenimentelor depinde, în mare parte, de forţele de ordine.

"De mobilizarea lor, de modul cum vor şti să discute cu unii şi cu alţii şi mai ales de modul cum vor şti să contracareze. Pentru că violenţele trebuie blocate din start şi dacă ele degenerează, atunci trebuie dispersaţi", a subliniat Corneliu Gurin, jurist.

Platforma Civică Acţiunea 2012 intenţionează să organizeze, pe 16 septembrie, la Chişinău, un nou Marş al Unirii. Ultima acţiune de acest fel a avut loc acum două săptămâni, la Bălţi. Anterior, manifestaţii similare s-au desfăşurat în Chişinău şi Cahul. Toate au degenerat în altercaţii între contramanifestanţii pro-ruşi şi forţele de ordine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu