Victor Osipov şi Ion Negrei au primit, ca indemnizaţie de concediere, câte 48.000 de lei

Embed:

Fără serviciu, dar cu indemnizaţii de lux. Vorbim despre membrii fostului Cabinet de miniştri. După ce nu s-au regăsit în noul Guvern, vicepremierii Victor Osipov şi Ion Negrei au primit câte o compensaţie unică în valoare de 48.000 de lei.

Ca şi alţi bugetari, membrii Guvernului au, de asemenea, dreptul la o indemnizaţie de concediere, atunci când demisionează. Doar că ei primesc o sumă de trei ori mai mare decât cetăţenii de rând, adică şase salarii. Cât au lucrat la Guvern, Ion Negrei şi Victor Osipov au avut un salariu de câte 8.000 de lei. Astfel, indemnizaţia a ajuns de 48.000 de lei.

Câte 42.600 de lei vor primi şi foştii miniştri Alexandru Oleinic, Leonid Bujor şi Valeriu Cosarciuc, care aveau un salariu de 7.100 de lei fiecare.

Şi viceminiştrii au dreptul la indemnizaţia de concediere, dar fiind bugetari de rând, ridică două salarii, adică 13.000 de lei. Vladimir Hotineanu şi Victor Catan, foşti miniştri al Sănătăţii şi, respectiv al Internelor, şi-au ridicat de la Guvern doar carnetele de muncă şi indemnizaţia de concediu. Hotineanu a activează în continuare în Parlament, iar Catan este pensionar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al prim-ministrului, Igor Volniţchi, indemnizaţie de concediere au primit, deocamdată, doar foştii vicepremierii Negrei şi Osipov.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu