Victor Osipov la Fabrika: Tiraspolul cere clasarea dosarelor penale deschise pe numele unor demnitari

Embed:

Dosalele penale deschise pe numele unor activişti de la Tiraspol nu pot fi clasate în totalitate, iar pentru o conlucrare productivă în formatul "5+2" este nevoie de susținere totală din partea Ucrainei. Declarațiile au fost făcute aseară, de către vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, la Fabrika.

Potrivit oficialului, pentru a relua negocierile în formatul "5+2", care sunt într-o pauză prelungită, este necesară o susținere, dar și o poziție mai fermă din partea autorităților de la Kiev.

"Îmi pun o foarte mare speranță în discuția care a avut loc săptămâna trecută între prim-ministrul Valeriu Streleț și prim-ministrul Ucrainei Arseni Iațeniuk. În sfârșit și premierul ucrainean va vizita Chișinăul și vom reuși să construim un cadru de comunicare și de conlucrare în regim operativ când este nevoie", a spus Victor Osipov.

Vicepremierul pentru Reintegrare a mai declarat că cerințele administraţiei de la Tiraspol de a clasa dosarele deschise de Procuratură pe numele unor aşa-numiţi demnitari din regiunea transnistreană nu pot fi luate în calcul, pentru că unele dintre ele vizează infracțiuni grave.

"În momentul de față, nici un angajament despre cum se va rezolva problema dosarelor nu poate fi făcută. Despre o clasare totală, generală, a dosarelor, nici nu poate fi vorba", a adăugat vicepremierul.

Potrivit lui Osipov, săptămâna aceasta va fi convocată Comisia Guvernamentală pentru Reintegrarea țării. Ședința va avea loc, cel mai probabil, joi.

 

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu