VICTOR MICU, REALES LA CSM. Candidatura sa a fost susţinută de toţi membrii instituţiei

Embed:

Victor Micu a fost reales în funcţia de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Candidatura sa a fost susţinută de toţi cei 11 membri ai instituţiei.

Potrivit regulamentului, propunerea pentru acest post poate fi înaintată de un membru al consiliului sau pretendentul la funcţie poate depune o cerere. În cazul dat, candidatura lui Micu a fost înaintată de Petru Moraru, membru al CSM, şi a fost singura.

"Nu a dorit nimeni să-şi înainteze candidatura şi nu au fost alţi candidaţi. Poate într-adevăr era bine să mai fie şi alţi candidaţi, dar vă spun, dacă să fie, să fie cu adevărat, nu pur şi simplu să fie înaintat un candidat de formă", a spus  preşedintele CSM, Victor Micu.

La şedinţa în care a fost aleasă conducerea CSM a participat şi ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase.

"Eu nu l-am cunoscut pe domnul Micu în primul mandat. Pot să vă spun un singur lucru, care l-am remarcat la el spre deosebire de foarte mulţi alţi şefi de instanţe. El a depus tot timpul un efort minim să comunice cu presa şi societatea civilă. A fost mai mult sau mai puţin deschis, adică în măsura în care el a putut lucrul ăsta să-l facă", a spus ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase. 

Pentru următorii patru ani, Micu îşi propune să implementeze o serie de reforme.

"Pentru a prelungi proiectele, care s-au început în privinţa sistemului judecătoresc în sensul consolidării în primul rând independenţei sistemului judecătoresc. Pentru a face ca sistemul judecătoresc să fie un sistem mai integru şi mai apreciat de societatea civilă", a spus preşedintele CSM, Victor Micu.

Victor Micu este în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii din anul 2014. În data de 18 ianuarie, mandatul său a expirat. Micu are 51 de ani şi este originar din satul Popeştii de Sus, raionul Drochia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu