Victor Micu a fost demis din funcția de președinte al CSM

Embed:

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu a fost demis din funcţie. Decizia a fost luată de majoritatea membrilor prezenţi la şedinţa CSM. Din cei 10 magistraţi, nouă au votat pentru demisia acestuia.

Magistratul care a solicitat includerea pe ordinea de zi a propunerii de revocare a lui Micu este Petru Moraru. Acesta a invocat faptul că în momente dificile pentru sistemul judecătoresc, preşedintele ar fost plecat în concediu. Tot Moraru este cel care a înaintat candidatura lui Micu în fruntea CSM în 2018.

"Eu consider că dumneavoastră, în această perioadă, critică în care se află sistemul judecătoresc, v-aţi permis să plecaţi la odihnă. Aveţi o săptămână de când aţi revenit, şi nu ne-aţi adunat, să discutăm, să întrebaţi măcar. Pentru mine personal, este grav", a spus PETRU MORARU, judecător în cadrul CSM.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat că procedura de demitere a președintelui CSM nu este prevăzută de legislație, dar aceasta ar putea fi similară cu cea de numire în funcţie.

Au fost imprimate 12 buletine de vot, două fiind declarate nevalabile, pentru că doi membri au lipsit. Cei prezenţi au putut alege din două opţiuni: pro și contra. Solicitat de postul nostru de televiziune pentru a comenta decizia, Victor Micu a spus că este într-o şedinţă. Acesta este judecător din 1998 şi a fost ales de două ori în fruntea CSM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu