Victor Ianukovici a spus ce crede despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din Ucraina

Victor Ianukovici a declarat că respectă alegerea făcută de poporul ucrainean la scrutinul prezidenţial de duminica trecută, dar pentru ca acesta să fie legitim ester necesară participarea sud-estului ţării.

"Au avut loc alegerile anticipate ale preşedintelui Ucrainei. Indiferent de regiunea şi procentul de participare la vot, indiferent de alegerea pe care aţi făcut-o, eu, această alegere, făcută în cea mai dificilă perioadă pentru Patria noastră, o respect", se spune într-o declaraţie de-a fostului preşedinte, difuzată de ITAR-TASS.

"Dar vreau să remarc faptul că pentru legitimitatea alegerilor şi a preşedintelui este necesară participarea sud-estului ţării noastre. Mulţi alegători din acele regiuni au fost insultaţi şi umiliţi prin acţiunile "puterii" nelegitime care s-a instaurat în urma unei lovituri militare", a afirmat Ianukovici.

El a reamintit că întotdeauna a insistat să soluţioneze conflictul doar pe cale paşnică, a încercat să nu admită umilirea vreunei părţi din Ucraina, cu atât mai mult – vărsările de sânge. "Chiar şi metodele speciale poliţieneşti, absolut obişnuite în ţările din UE şi SUA au fost folosite contra protestatarilor radicali doar după ce au fost arşi colaboratori Berkut", a enunţat acesta.

"Miliţienii nu au tras în manifestanţi pe 18-20 februarie, 2014. Dar asupra angajaţilor din miliţie pe 18-19 februarie trăgeau lunetişti de pe Maidan", a declarat fostul preşedinte ucrainean, care şi-a părăsit funcţia pe 23 februarie 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu