Victor Ianukovici a fost dat în CĂUTARE generală. Fostul preşedinte al Ucrainei este acuzat de CRIME în masă

Embed:

Preşedintele demis al Ucrainei Victor Ianukovici este dat oficial în cautare de poliţie. El este acuzat de crime în masă, iar locul în care se află la moment nu este cunoscut.

Anunţul a fost făcut de noul ministru de interne al Ucrainei, Arsen Avakov pe pagina sa de facebook. Potrivit lui Avakov, Ianukovici a fost văzut pentru ultima oară în Crimeea de unde împreună cu o parte a pazei sale a dispărut într-o direcţie necunoscută întrerupând orice comunicare.

Avakov face şi o scurtă incursiune despre parcursul fostului preşedinte de după plecarea sa din Kiev. Astfel, la 21 februarie seara, Ianukovici, alături de paza sa şi însoţit de fostul preşedinte al administraţiei prezidenţiale, Andrei Kliuev, a plecat cu 2 elicoptere la Harkov. Acolo unde urma să participe la forumul aleşilor locali din regiune.

După ce a înnoptat în reşedinţa prezidenţială din Harkov, Ianukovici s-a răzgândit, nu a mai mers la forum plecând cu aceleaşi elicoptere la Doneţk. Pe aeroportul din oraş îl aşteptau două avioane Falcon la bordul cărora urma să zboare într-o direcţie necunoscută. La intervenţia grănicerilor ucraineni, suita prezidenţială a fost nevoită să-şi schimbe planurile.

După ce s-a retras la reşedinţa prezidenţială din Doneţk, în seara zilei de 22 februarie, un convoi de maşini în care se afla şi Ianukovici a plecat în Crimeea. Acolo, suita prezidenţială s-a retras într-un sanatoriu şi potrivit noului ministru de interne al Ucrainei, Ianukovici a cerut pazei sale să se decidă dacă doreşte să-l însoţească mai departe sau nu, după care a emis un ordin prin care refuză paza oferită de stat.

Ulterior, într-un convoi de 3 maşini, Ianukovici a dispărut într-o direcţie necunoscută, întrerupând toate legăturile, anunţă Arsen Avakov.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu