Victor Boștinaru încurajează și acordă întregul sprijin pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova

Embed:

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu Victor Boștinaru, europarlamentar și vicepreşedinte al Grupului Parlamentar S&D din Parlamentul European.

În cadrul acestei întâlniri, liderul PDM a prezentat eurodeputatului realizările guvernării susținute de către PDM, exprimând dorința continuării drumului european al Republicii Moldova, precum și că mizează pe sprijinul partenerilor noștri europeni.

”Guvernarea actuală este determinată să asigure funcționarea economiei, iar apropierea campaniei electorale nu va încetini ritmul reformelor. Contăm pe sprijinul dumneavoastră și al Grupului S&D pentru a construi acest proiect pro-european pentru Republica Moldova”, a declarat președintele PDM.

Totodată, Vlad Plahotniuc a adus în discuție subiectul alegerilor parlamentare din toamna acestui an și determinarea de a contribui la asigurarea transparenței și corectitudinii întregului proces electoral.

În acest context, liderul PDM a relatat despre decizia partidului de a susține crearea, pe platforma Parlamentului, a unui Grup de lucru pentru organizarea alegerilor

”Am luat decizia, împreună cu deputații și toți colegii democrați, de a solicita Parlamentului să creeze un grup de lucru privind măsurile de organizare a alegerilor într-un mod cât mai transparent și corect”, a mai spus președintele PDM.

La rândul său, europarlamentarul Victor Boștinaru a remarcat progresele economice pe care le-a făcut în ultimii doi Republica Moldova. Totodată, vicepreședintele Grupului Parlamentar S&D a apreciat determinarea cu care guvernarea dorește să mențină parcursul european și să respecte angajamentele luate de țara noastră cu partenerii europeni.

”Mă bucur că, după ani de criză și instabilitate, Republica Moldova, datorită eforturilor echipei Partidului Democrat, are și Guvern, are și guvernare. Acest lucru a permis relansarea dialogului cu Uniunea Europeană și creșterea credibilității țării în ochii partenerilor europeni”, a declarat Victor Boștinaru.

De asemenea, europarlamentarul a reafirmat buna cooperare a grupului parlamentar al socialiștilor și democraților din Parlamentul European cu Partidul Democrat.

În context, Victor Boștinaru a întărit dorința de a adăuga și mai multă substanță acestei cooperări, în perioada premergătoare alegerilor, precum și după alegerile din toamnă.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate și alte două teme de interes, respectiv alegerile pentru Primăria Capitalei din luna mai și dorința exprimată de Partidul Democrat de a susține un candidat unic al dreptei, dar și evoluția pe care o înregistrează Moldova în dosarul transnistrean.

Președintele PDM a fost însoțit de Marian Lupu, vicepreședinte al partidului și Lara Moraru, șef al Departamentului de relații externe din cadrul Partidului Democrat.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu