Victor Bodiu ŞI-A DAT DEMISIA. Cine este noul secretar general al Guvernului

Secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, şi-a dat demisia. Cererea lui Bodiu a fost acceptată astăzi, la ultima şedinţă din acest an a executivului.

Potrivit lui Victor Bodiu, este vorba despre o decizie personală

"Am spus nu o dată - am acceptat să vin din sectorul privat în cel public pentru că am considerat că este datoria mea civică să pun umărul la relansarea Republicii Moldova pe orbita unei dezvoltări durabile, cu o economie, o administrație și o democrație funcționale. Acum, când după votul din 30 noiembrie am asigurat continuitatea acestui proces, am decis să răspund unor noi provocări", a declarat Bodiu. 

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, i-a mulţumit lui Victor Bodiu pentru colaborare și a menționat, în special, rolul acestuia în procesul de negociere, în termen record, a Acordului privind Spațiul Aerian Comun cu Uniunea Europeană, fapt ce a asigurat mai multe destinații de zbor și tarife mai mici pentru cetăţenii ţării noastre.

În funcția de secretar general al Executivului a fost numit Roman Cazan, care până acum a deţinut funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Premierul Iurie Leancă i-au urat succes funcţionarului în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Publika.md aminteşte că Victor Bodiu a fost, din 25 septembrie 2009, Ministru de Stat, iar ulterior secretar general al Guvernului în Cabinetele conduse de Vlad Filat, respectiv Iurie Leancă. El a fost responsabil de planificarea strategică a guvernării, de coordonarea politicilor şi a activităţii donatorilor, de stabilirea dialogului cu partenerii de dezvoltare ai țării şi de menţinerea relaţiilor bilaterale în domeniul asistenţei pentru dezvoltare oferită Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu