Victimile războiului din Libia continuă să părăsescă oraşul

Embed:

Peste o mie de oameni din Misrata, potrivit Euronews, au continuat azi noapte să părăsească oraşul, care de şapte săptămâni, a devenit un teatru de lupte sângeroase între trupele pro şi anti Gaddafi şi s-au refugiat în Benghazi.

Unii luptători, care şi-au părăsit casele la începutul conflictului, şi-au reîntâlnit copiii şi familiile, ce s-au refugiat în Benghazi.

ONU a cerut organizarea de urgenţă a unor discuţii pe marginea situaţiei umanitare din Libia, unde susţinătorii lui Gaddafi continuă să omoare civilii. Ieri, presa internaţională a scris că doar în oraşul Misrata, de la începutul conflictului, la mijlocul lunii februarie, au fost ucişi peste o mie de oameni iar alţi 3.000 au fost răniţi. Spitalele sunt arhipline. În oraşele în care se duc lupte este o adevărată criză de produse alimentare şi apă, iar oamenii suferă de foame.

Potrivit rebelilor, guvernul libian se face responsabil de moartea a zeci de mii de oameni de la începutul conflictului. Oficialii de la Tripoli au anunţat că vor permite echipelor umanitare internaţionale să acorde ajutor persoanelor rănite în oraşele cotrolate de forţele lui Gaddafi, potrivit BBC.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu