Victimele războiului de la Nistru sunt comemorate la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală

Embed:
Victimele războiului de la Nistru sunt comemorate, astăzi, la 27 de ani de la declanșarea conflictului. La Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală a fost oficiată o slujbă de pomenire la care au participat mai mulţi veterani, rude ale victimelor şi reprezentanţi ai guvernării.

Rudele celor care murit sau au avut de suferit în urma războiului de pe Nistru îşi stăpânesc cu greu lacrimile, atunci când vorbesc despre conflictul din 1992:

"Mă doare inima tare, tare, tare. Trebuie tot timpul să fie pace în ţar asta."

"Au fost care au luptat acolo şi au suferit din cauza asta cu sănătatea. Le-au dat arma în mână şi le-au zis împuşcaţi."

"Au fost nişte clipe foarte grele şi dureroase pentru toată națiunea, pentru tot poporul nostru. Au fost multe urmări după aceea şi încă sunt."

La slujba de comemorare a eroilor a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

"Ţara care îşi uită eroii nu are viitor. De aceea, noi ne dorim viitor şi venim grămăjoară împreună cu oamenii din Republica Moldova pentru a-i pomeni. Probabil este o lecţie pentru tânăra generaţie a patriotismului, deoarece atunci la război au mers toţi oamenii, au mers pur şi simplu să-şi apere ţara", a spus Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, în războiul de pe Nistru au luptat 30 de mii de oameni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu