Victimele deportărilor staliniste, subiect de dispută în Parlament. Ce nu au putut împărţi deputaţii

Embed:

Victimele deportărilor au fost comemorate astăzi și în plenul Parlamentului. În deschiderea ședinței, deputații au ținut un moment de reculegere în memoria zecilor de familii ale căror vieţi au fost distruse de regimul stalinist.  

Deputaţii comunişti au ţinut şi ei momentul  de reculegere, dar nu au ezitat să se lanseze în discuţii contradictorii. 

"C-aş ruga, onorat plen, să păstrăm un moment de reculegere pentru toate victimele care au suferit", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Ca de fiecare dată, subiectul a provocat replici între aleșii poporului.

"Au fost deportate zece mii de familii, azi sunt deportați de actuala guvernare 200.000 de familii. Nu credeți că trebuie un moment de reculegere, domnule Candu?", a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin. 

"V-ați întrebat, domnule președinte Voronin, câți au plecat pe perioada cât ați fost dvs președinte?", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

În discuţii au intervenit şi liberalii. Deputații au anunțat că, noaptea trecută, monumentul "Trenul Durerii" din scuarul Gării a fost vandalizat de persoane necunoscute.

"Astă noapte, pe ascuns, au spart iluminațiile de la monumentul celor deportați din scuarul Gării. Aceasta demonstrează încă o dată că nepoțeii celor care au deportat strămoșii noștri mai sunt printre noi. Este important să avem memoria trează, ca istoria să nu se mai repete", a spus deputatul PL, Ion Apostol. 

Liberalii au precizat că vor sesiza poliția pe acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu