Victimele atentatului terorist din 2001 au fost comemorate cu depuneri de flori şi momente de reculegere în SUA

Embed:

În Statele Unite, tragedia care s-a produs pe 11 septembrie 2001 a fost marcată cu depuneri de flori şi momente de reculegere. Pe locul în care acum 11 an se înălţau cele două turnuri gemene au fost citite numele celor aproape trei mii de victime ale atentatului terorist. Cuplul Obama a ţinut un minut de tăcere în faţa Casei Albe, după care preşedintele american şi prima doamnă au vizitat memorialul de la Pentagon.

"Această aniversare ne permite să ne reînnoim credinţa, să credem că şi o noapte întunecată poate să ducă spre un drum luminos. Oricât de dureroasă nu ar fi această zi şi încă va fi, ne lasă, totuşi, cu o lecţie învăţată: niciun eveniment nu poate să distrugă ceea ce suntem", a declarat Barack Obama.

Victimele atentatelor au fost comemorate şi de către trupele NATO din Afganistan. Soldaţii, adunaţi la baza militară din Kabul, spun că motivul pentru care se află acum în Afganistan este să prevină astfel de tragedii.

"După 11 septembrie, suntem la fel de vigilenţi în ceea ce priveşte modul în care ne facem datoria pentru apărarea naţiunii", a declarat un militar.

Pe 11 septembrie 2001, un grup de terorişti al-Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri. Două dintre ele au lovit Turnurile Gemene din New York, simbolul economiei americane. Ambele clădiri s-au prăbuşit în două ore. Un al treilea avion a lovit clădirea Pentagonului, iar al patrulea s-a prăbuşit pe o câmpie în statul Pennsylvania. În urma atacurilor au murit 2.993 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu