VICTIME LA PAMPLONA. Până acum, 12 participanţi au fost internaţi cu răni

Embed:

Tradiţionalele curse cu tauri din perioada festivalului de San Fermin din oraşul spaniol Pamplona fac victime şi anul acesta. În primele trei zile de la începerea evenimentului, 12 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre ei sunt spanioli şi turişti din Marea Britanie şi Statele Unite.

Un californian a fost cât pe ce să-şi piardă viaţa. Bărbatul de 46 de ani a fost operat de urgenţă după ce un taur l-a împuns în gât.

"Cornul mi-a intrat în gât şi a ajuns în obraz. Dacă ar fi fost altfel, probabil nu aş mai fi aici. Medicul spune că a fost un miracol că am rămas în viaţă. Aşa e", a spus Jaime Alvarez, victimă.

De pe patul de spital, americanul spune că va mai veni la curse, dar numai ca spectator. Printre victime se numără şi un britanic. Bărbatul s-a ales cu o fractură gravă la gleznă.

Festivalul de San Fermin se va încheia în 14 iulie. Participanţii la cursele cu tauri trebuie să poarte haine albe şi o eşarfă roşie. Cursele sunt organizate dimineaţa pe o distanţă de 800 de metri. Spectatorii plătesc bilete care ajung până la 600 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu