Victimă a evenimentelor din 7 aprilie către Nicolae Timofti: Dosarul - o rană care mai sângerează. Rog să-l elucidaţi

Victimele evenimentelor din 7 aprilie vor să fie auzite. Un exemplu este Damian Hâncu, tânărul care a fost maltratat în timpul manifestaţiilor din aprilie 2009, care i-a adresat o scrisoare preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Prin intermediul acesteia, tânărul se adresează şefului statului cu rugămintea de a elucida dosarul 7 aprilie.

"Am încredere că veţi contribui, în măsura posibilităţilor şi atribuţiilor dumneavoastră de preşedinte al Republicii Moldova, la elucidarea dosarului 7 aprilie 2009, dosar care pentru societatea noastră continuă să fie  o rană care sângeră. Vreau să cred că Valeriu Boboc, care a decedat înaintea ochilor mei pentru că vroia Libertate şi Democraţie în Republica Moldova, şi-a sacrificat viaţa pentru ca noi să nu mai trăim niciodată revenirea comuniştilor la putere", se menţionează în scrisoare.

Totodată, Damian Hâncu îl îndeamnă pe Nicolae Timofti ca Republica Moldova să nu participe la summitul ţărilor CSI, care va avea loc în perioada 14-15 mai.

"Ceea ce vreau să spun este că dacă ar fi întrebaţi tinerii din 7 aprilie 2009, cei care au adus oficial democraţia în Republica Moldova, despre prezenţa noastră la acel Summit CSI, majoritatea, dacă nu chiar toţi tinerii, care scandau la 7 aprilie 2009 Vrem în UE!, ar răspunde fără ezitare: Locul nostru e în UE şi NATO!", mai scrie Damian Hâncu.

Vezi mai jos scrisoarea integrală a lui Damian Hâncu.

Scrisoare către Preşedintele Republicii Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu