Vicol a mințit ambasadorul Italiei. Canalele controlate de PSRM nu sunt monitorizate în perioada campaniei electorale

Embed:

Spune una și face alta. Este vorba despre preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, care se opune ca toţi radiodifuzorii locali şi regionali să fie monitorizaţi pe perioada campaniei electorale.

În cadrul întrevederilor cu diplomați străini însă, Vicol schimbă macazul și spune că membrii Consiliului stau la straja drepturilor concurenților electorali, astfel încât aceștia să se bucure de timpi egali de emisie în mass-media autohtonă. Asigurările au fost făcute de Vicol în cadrul întrevederii cu ambasadorul Italiei la Chișinău.

Consiliul Audiovizualului a emis un comunicat de presă în care menţionează că președintele CA, Dragoș Vicol, s-a întâlnit cu Valeria Biagiotti și i s-a lăudat că supraveghează minuțios ca toţi concurenţii electorali să se bucure de spațiu de emisie în egală măsură. Asta deşi în actuala campanie, CA monitorizează doar patru posturi de televiziune, iar Dragoş Vicol a ignorat recent propunerea unui coleg de a monitoriza şi alte televiziuni.

"Să identificăm încă şi să decidem încă alte posturi de televiziune pe care să le monitorizăm, pentru a avea un tablou mai amplu", a spus CORNELIU MIHALACHE, membru Consiliul Audiovizualului.

La două zile de la şedinţa Consiliului, Dragoş Vicol schimbă macazul şi spune că este gata să monitorizeze şi alte televiziuni, doar că aşteaptă să fie sesizat.

"Dacă vor apărea sesizări şi am de când să intervin să rog toţi membrii CA să se sesizeze atunci când observă că apar la anumite posturi de televiziune anumite derogări", a spus DRAGOŞ VICOL, preşedinte CA.

Deși Vicol susține că până acum nu există nicio sesizare de acest fel, reprezentanţii Centrului pentru Jurnalism Independent îl contrazic. CIJ spune că a solicitat încă în data de 4 octombrie Consiliului Audiovizualului să monitorizeze, în campania electorală, posturile d de televiziune NTV Moldova, Accent TV, despre care se ştie că sunt controlate de PSRM, dar şi Televiziunea Centrală, despre care se ştie că este afiliată Partidului Şor. Astăzi, Vicol spune că, de fapt, sesizarea ONG-ului de media, nu e sesizare.

"Aceea nu este sesizare, este o propunere de monitorizare. Le-am mulţumit pentru activismul civic şi le-am spus că în caz de necesitate şi dacă noi vom sesiza că ceea ce au făcut ei corespunde realităților, noi vom adopta măsuri şi ne vom autosesiza", a spus DRAGOŞ VICOL, preşedinte CA.

Amintim că în cadrul şedinţei din opt octombrie, CA a prezentat raportul de monitorizare a reflectării campaniei electorale care a vizat doar patru televiziuni, Moldova 1, Moldova 2, Prime TV şi Canal 2. Mai mulţi experţi media s-au arătat indignaţi de decizia preşedintelui CA şi au reclamat că, astfel, se închide ochii la abaterile şi partizanatul politic de la televiziunile controlate de PSRM.

În campania electorală precedentă, CA a monitorizat principalele buletine informative ale 13 posturi de televiziune. Printre acestea se numără postul nostru de televiziune, Moldova 1, TV8, PRIME TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, NTV Moldova, Pro TV Chișinău, Jurnal TV, RTR Moldova, Orhei TV și Televiziunea Centrală

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu