Viceprimarul Grozavu şi şeful Direcţiei transport, REŢINUŢI. Percheziţiile în dosarul parcărilor continuă

(UPDATE 14:02) Ghenadie Ivașcenco, secretar general al Grupului de lucru Achiziții Publice din cadrul primariei Chișinău și consilier local a fost retinut de procurorii PA si ofiterii CNA

(UPDATE 12:49) Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu a fost escortat la CNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit. Funcţionarul este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

(UPDATE 12:20) Primăria a anulat dezbaterile publice în privinţa amenajării parcărilor din Chişinău.

(UPDATE 12:18) Şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii a Primăriei Chişinău a fost reţinut acum câteva clipe. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie se află la biroul acestuia unde efectuează percheziţii.

(UPDATE 11:57) Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie se află acum la biroul şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii a Primăriei Chişinău unde efectuează percheziţii.

(UPDATE 10:38) Administratorii a 3 companii de parking au fost reţinuţi pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată. Acţiunea continuă.

Dosarul parcărilor cu plată din Capitală se îngroaşă. Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au descins în această dimineaţă, în casa viceprimarului de Chişinău, Nistor Grozavu. Percheziţii au loc şi la domiciliul şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţki.

Ofiţeri ai CNA se află şi la sediul Primăriei, unde în acest clipe se desfăşoară o şedinţă extraordinară a Consiliului Municipal, moderată de edilul Dorin Chirtoacă.

Potrivit ofiţerului de presă a Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, operaţiunea se desfăşoară în cadrul dosarului parcărilor cu plată, care urmau să fi amenajate în Chişinău. În dosar sunt vizaţi atât angajaţi ai Primariei, cât şi oameni de afaceri.

"Nu avem nimic împotriva oricăror investigații cu privire la oricare din activitățile primăriei. În același timp este cumva de neînțeles că acest lucru se întâmplă la o perioadă mai mare de timp de când a fost deschis dosarul penal. Acest dosar a fost deschis anterior, poate chiar și câteva luni sau câțiva ani în urmă. Iar propriu-zis acțiunile au loc acum în timpul calamităților naturale. Poate duce chiar la demotivarea colegilor în ceea ce privește continuarea activității și lichidării consecințelor calamității. Până când nu vor fi prezentate probe, nu avem cum și nu este corect să acuzăm", a afirmat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

La sfârşitul anului 2015, Primăria Capitalei a semnat un contract cu o firmă austriacă privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău. Firma Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.

Recent, Centrul Naţional Anticorupţie a deschis o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la semnarea contractului public-privat. Conducerea companiei susţinea că acordul este perfect legal. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu