Viceprimarul din Bălți, Ghenadie Șmulschii, ar fi fost implicat în privatizarea dubioasă a unor imobile și terenuri ce erau în gestiunea municipalități

Embed:
Actualul viceprimar din Bălți, Ghenadie Șmulschii, ar fi fost implicat, acum 12 ani, în câteva episoade de privatizare dubioasă a unor imobile și terenuri care erau în gestiunea municipalității. Potrivit unei investigații realizate de jurnaliștii de la publicația SP din Bălți, este vorba de perioada în care Ghenadie Șmulschii a fost administratorul unei firme controlate de Alexandr Panciuc, fiul primarului de atunci Vasili Panciuc.

Jurnaliștii de investigație scriu că, între 2006 și 2011, compania administrată de Șmulschii a intrat în posesia mai multor imobile municipale cu suprafața de peste 10 mii de metri pătrați. Înstrăinarea bunurilor s-a făcut fără licitații publice.

"Conform legii, trebuia să organizeze o licitație publică și în urma licitației să determine câștigătorul. Însă firma în prealabil a luat în arendă acel spațiu, prin licitație legală. Ulterior, din nou trebuie să fie făcută licitația pentru a vinde. O comisie a primăriei a decis că realizarea clădirii se va face prin intermediul negocierilor directe cu cumpărătorul", a declarat Iurie Rotaru, jurnalist.

Ulterior, imobilele au fost privatizate de companie și vândute cu 1,3 milioane de lei. Un alt episod, vizează preluarea unui teren cu suprafața de aproximativ opt mii de metri pătrați. Și în acest caz s-a aplicat aceeași schemă. Jurnaliștii notează că Ghenadie Șmulschii a uitat să indice în CV-ul său oficial că a fost administratorul acelei firme. El a menționat că, în perioada respectivă, a fost contabil-șef la o altă companie.

În investigație se mai arată că actualul viceprimar a fost destul de mărinimos cu partidul din care face parte şi a donat 400 de mii de lei în fondul electoral al formațiunii "Partidul Nostru", la alegerile locale din 2015. Solicitat de postul TVN din Bălți, Ghenadie Șmulschii a refuzat să comenteze acest caz.

"Eu nu o să vă ofer interviuri niciodată. Avem serviciu de presă la primărie, întrebați acolo", a menţionat Șmulschii.

Potrivit declarației de avere a lui Ghenadie Șmulschii pentru anul 2017, acesta a obținut de la compania în care figurează ca fiind contabil-șef un salariu de aproape 35 de mii lei. De la Primărie, Șmulschi a încasat doar 770 de lei. Viceprimarul municipiului Bălți mai are în proprietate o casă de 140 de metri pătrați și un apartament de 70 de metri pătrați.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu