Viceprimarul Capitalei, Vlad Coteţ, a primit MANDAT DE AREST pentru 25 de zile

Embed:

Viceprimarul Capitalei Vlad Coteț și angajatul Inspecției de Stat în Construcţii, vizați în dosarul de corupţie de la Primărie, au fost plasați în arest preventiv pentru 25 de zile. Decizia a fost luată astăzi de către Judecătoria Buiucani.

Totodată, instanţa a decis şi ca adjunctul Direcţiei generale arhitectură a Primăriei Chişinău, Radu Blaj, să-şi petreacă următoarele zece zile în izolator. După gratii vor sta şi cei doi intermediari, cercetaţi în acest dosar, care au primit câte 20 de zile de arest preventiv.  

Primul care a fost adus în faţa judecătorilor a fost unul dintre intermediari. Acesta şi-a acoperit faţa şi nu a făcut declaraţii pentru presă.

Nici avocatul bărbatului nu a vrut să discute cu presa. Totodată, procurorii susţin că au cerut arestul în izolator, pentru ca bănuitul să nu influienţeze procesul de judecată.

"La moment, persistă riscul ca persoana învinuită să influenţeze ceilalţi martori. Ei ar putea tot să-şi coordoneze depoziţiile dintre ei, ca să-şi diminueze rolul infracţional sau chiar să se eschiveze de la urmărirea penală", a declarat procurorul Eugen Balan. 

La judecată a fost adus şi adjunctul Direcţiei generale arhitectură a Primăriei Chişinău, Radu Blaj.

"Nu comentez nimic. Sunt funcţionar public şi nu recunosc nimic. Nu am nicio tangentă şi nu recunosc nimic", a spus Radu Blaj. 

Între timp a apărut şi prima reacţie a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, la învinuirile de corupţie aduse subalternilor săi. Edilul susţine că lupta împotriva corupției are loc de mai mulți ani la Primărie, iar cei care au încălcat legea trebuie pedepsiţi.

"Știam de dinainte ce se întâmplă, cum se întâmplă. Cine își asumă lucruri mai mult decât competența legală, mai departe trebuie să răspundă", a spus edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Funcţionarii au fost reţinuţi în data de 25 mai, fiind suspectaţi de luare de mită în valoare de până la 12.000 de euro, pentru a grăbi eliberarea unor acte.

Aceştia sunt învinuiţi de corupere pasivă, trafic de influenţă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi falsificare de documente.

CITEŞTE ŞI: CAMERA ASCUNSĂ: Momentul în care viceprimarul Vlad Coteţ CERE MITĂ (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu