Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a participat la ceremonia de investire a președintelui Georgiei, Salome Zourabichvili

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a participat la ceremonia oficială de inaugurare a Președintelui ales al Gerogiei, Salome Zourabichvili.

La eveniment au participat circa 150 reprezentanţi ai diferitor state, dintre care 55 delegaţii de nivel înalt şi 15 la cel mai înalt nivel.

În discursul său doamna Preşedinte a vorbit despre poporul său, a mulţumit şi a apreciat aportul fiecărui predecesor la dezvoltarea ţării şi intărirea democraţiei, a evidenţiat priorităţile mandatului său şi perspectivele de dezvoltare a ţării.

Salome Zourabichvili este prima femeie președinte din istoria Georgiei. Salome Zourabichvili a câștigat alegerile prezidențiale din Georgia în data de 28 noiembrie 2018 cu 59,52% din voturile exprimate de georgieni.

De menționat că din delegația oficială, condusă de vicepremierul Cristina Lesnic, mai fac parte ambasador extraordinar și plenipotențiar în Georgia (cu reședință la Baku), E.S. Gheorghe Leucă, și reprezentanți ai Biroului politici de reintegrare.

Pe aceeaşi temă