Viceprim-ministrul Iurie Leancă: Sprijinul Belgiei este important în procesul de integrare europeană a țării noastre

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, care se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Regatului Belgiei, Didier Reynders.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale și evoluţiile dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Vicepremierul Iurie Leancă a subliniat importanța susținerii UE și a statelor membre ale Uniunii Europene în procesul de reforme. În context, vicepremierul moldovean a solicitat menținerea sprijinului și expertizei acordate de autoritățile belgiene în procesul de implementare a Acordului de Asociere şi prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană (DCFTA).

De asemenea, discuţiile au inclus tematica regională de securitate, precum şi evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Interlocutorii au efectuat şi un schimb de opinii vis-à-vis de subiectele de actualitate ale agendei internaţionale, precum şi problemele cu care se confruntă țările din Parteneriatul Estic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu