Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit cu preşedintele Senatului de la Bucureşti, Călin Popescu-Tăriceanu

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a efectuat recent o vizită de lucru la București, care se înscrie în cursul firesc al dialogului multilateral permanent între autoritățile celor două țări.

În cadrul vizitei, oficialul a avut întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, viceprim-ministrul pentru Proiecte Strategice, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici și alți oficiali.

Pe agenda discuțiilor au fost relațiile cu Uniunea Europeană și rolul României în contextul preluării de la 1 ianuarie 2019 a Președinției Consiliului UE, dimensiunea relațiilor bilaterale în contextul anului Centenar și noile proiecte care urmează a fi inițiate cu sprijinul financiar al României, situația social-politică din cele două țări și alte subiecte de interes comun.

În vederea aprofundării și diversificării în continuare a cooperării bilaterale, s-a convenit ca până la sfârșitul anului să fie organizată o nouă reuniune comună a guvernelor celor două țări.

"Republica Moldova își va continua drumul de modernizare a țării în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE. România este un prieten foarte prețios în realizarea acestor scopuri. Atât autoritățile de la Chișinău, cât și populația Republicii Moldova cunosc și apreciază acest lucru", a subliniat vicepremierul Iurie Leancă.

Reprezentanții autorităților române au dat asigurări că România va sprijini în continuare cursul de implementare a reformelor vitale pentru Republica Moldova și parcursul său de integrare europeană pe care îl dorește ireversibil, subliniind că doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri concrete la așteptările de prosperitate, siguranță, stabilitate ale cetățenilor.

În contextul tematicii europene, oficialii de la București au prezentat conceptul Președinției Consiliului UE, pe care România o va exercita în primul semestru al anului 2019, și au dat asigurări că vor acorda o atenție sporită țării noastre.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu