Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu un grup de experți din Ucraina

În cadrul unei deplasări de serviciu în orașul Kiev, pe 21 iulie curent, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu un grup de experți în managementul conflictelor din Ucraina.
 
Scopul întrevederii a constat în familiarizarea reprezentanților mediului asociativ din Ucraina cu experiența Republicii Moldova în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, cu enunțarea evoluției situației în platformele de dialog existente.

De asemenea, oficialii au discutat despre rolulul partenerilor internaționali în acest proces de reglemtare a conflictului transnitrean. Un alt subiect abordat a fost despe acțiunile pozitive întreprinse de către autoritățile constituționale în vederea sprijinirii populației și agenților economici din raioanele de est ale țării.
 
Problematica transnistreană și experiența Republicii Moldova în gestionarea dosarului respectiv, a trezit un interes sporit pentru experții din Kiev, care au adresat un șir de întrebări, au intervenit cu comentarii și opinii pe marginea aspectelor abordate.

De asemenea,  experții au menționat necesitatea continuării dialogului inițiat, prin efectuarea unor vizite de studiu la Chișinău pentru a se documenta mai în detaliu pe această dimensiune.

Eperții au pus accentul și pe  fortificarea cooperarea bilaterală, pentru a face un schimb de bune practici și lecții învățate, precum și au concretizat despre indispensabilitatea implementării unor proiecte comune, menite să contribuie la avanasarea procesului de reglementare a conflictelor de pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu