Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Italiene, E.S. Valeria Biagiotti

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a primit astăzi în vizită Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, E.S. Valeria Biagiotti.

Cu acest prilej, Viceprim-ministrul a adresat E.S. Valeria Biagiotti urări de mult succes în perioada exercitării mandatului său şi a salutat intenţia Republicii Italiene de a deţine Preşedinţia OSCE pe parcursul anului 2018.

Dialogul s-a axat în mare parte, pe problematica transnistreană. Vicepremierul s-a referit la situaţia care se atestă în cadrul procesului de negocieri, ultimele evoluţii în cadrul platformelor de dialog existente, perspectivele dialogului şi rezultatele scontate.

Totodată, Viceprim-ministrul a informat oficialul italian despre acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în vederea avansării negocierilor, priorităţile Guvernului pe dimensiunea transnistreană, reformele ambiţioase şi angajamentul de a sprijini populaţia din raioanele de est prin implementarea unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a regiunii. 

La finele întrevederii Gheorghe Bălan a mulţumit Ambasadorului pentru sprijin, bunele relaţii bilaterale dintre Republica Moldova şi Italia, şi în special, pentru implicarea în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu