Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat la evenimentul dedicat comemorării victimelor războiului din Afganistan

Astăzi, 15 februarie curent, Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat la evenimentul dedicat comemorării victimelor războiului din Afganistan. La eveniment au mai participat Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, Ministrul apărării Eugen Sturza, Ministrul afacerilor interne Alexandru Jizdan, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, diplomați, militari, foști combatanți și rudele lor.

În cadrul evenimentului ce a avut loc la complexul memorial „Feciorilor Patriei -Sfântă Amintire” dna Cristina Lesnic a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată ” și a ținut un moment de reculegere pentru toate victimele războiului din Afganistan, astăzi împlinindu-se 29 de ani de la retragerea contingentului de trupe armate din această țară.

În alocațiunea sa, Vicepremierul le-a mulțumit foștilor combatanți pentru sacrificiile de care au dat dovadă, dorindu-le sănătate, prosperitate și numai zile senine pentru familiile lor, a punctat importanța menținerii păcii pe globul pământesc, acest război fiind „o lecție învățată de toți”, specificând, totodată, pierderile umane enorme pe care le-a suferit Republica Moldova în acest conflict.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu