Viceprim-ministrul Brega, despre creşterea economică, crearea locurilor de muncă şi eradicarea sărăciei

Guvernul Republicii Moldova îşi propune să construiască o societate bazată pe modelul social european. Declaraţia a fost făcută de viceprim-ministrul Gheorghe Brega.

"Dezvoltarea resurselor umane și asigurarea şanselor egale pentru toți este primordială. Guvernul face eforturi pentru o creştere economică corelată cu justiția socială. Ocuparea decentă în câmpul muncii și locurile de muncă productive sunt componente principale pentru eradicarea sărăciei, promovarea incluziunii sociale, obiective stipulate în Programul de Guvernare", a declarat vicepremierul.

Gheorghe Brega a mai menţionat importanţa colaborării Republicii Moldova cu partenerii de dezvoltare, în special la momentul actual, când țara a subsemnat pentru agenda internaţională a Obiectivelor de Dezvoltare Durabile. "Ne dorim și suntem angajați cu deplină responsabilitate  de a transfera aceste obiective la nivel de țară pentru o mai bună calitate a vieţii fiecărui cetațean", a concluzionat viceprim-ministrul.

PUBLIKA.MD menţionează că, astăzi, este celebrată Ziua Mondială a Justiţiei Sociale. Astfel, Republica Moldova a semnat un nou Program de Țară cu Organizaţia Internaţională a Muncii

Documentul, care a fost negociat cu Guvernul și cu partenerii de dialog social, este al patrulea  program de cooperare între OIM şi Guvernul de la Chișinău.

Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 20 februarie ca Ziua Mondială a Justiţiei Sociale în anul 2007. În Republica Moldova evenimentul este consemnat pentru prima dată la iniţiativa Guvernului, Naţiunilor Unite și Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu