Vicepretorul sectorului Buiucani, inculpat într-un dosar de corupţie, şi-a aflat pedeapsa

Embed:

Vicepretorul sectorului Buiucani, cercetat penal de către procurorii anticorupție şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie, şi-a aflat astăzi pedeapsa. Acesta este obligat de magistraţi să plătească o amendă în mărime de 60.000 de lei şi este privat de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Potrivit denunţătorului, vicepretorul susţinea că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public.

După ce agentul economic i-a achitat jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alți bani, funcționarul l-a ameninţat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicaţie să fie demolat gardul de metal.

Funcționarul nu își recunoaște vina. Astăzi, instanța de judecată l-a recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu- o pedeapsă cu amendă în mărime de 60 000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu