Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, la mitingul de comemorare a ostaşilor căzuți în războiul din Afganistan

Ostașii căzuți în războiul din Afganistan au fost, astăzi, comemorați în cadrul unui miting consacrat Zilei Comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan. La miting a participat Vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Vitiuc. Acesta le-a mulțumit foștilor combatanți pentru sacrificiile de care au dat dovadă, dorindu-le sănătate, prosperitate și numai zile senine pentru familiile lor.

"După un război groaznic, care a durat pe parcursul a 10 ani, ziua de 15 februarie este una de cinstire a memoriei celor care au jertfit cei mai frumoși ani ai tinereții și chiar viața pentru binele și pacea tuturor. Războiul a lăsat o imensă durere în sufletele celor care au trăit acele clipe de groază, în inimile membrilor familiilor celor căzuți și în memoria concetățenilor. Veteranii războiului din Afganistan sunt un exemplu de bărbăție și patriotism. Ne închinăm până la pământ!", a menționat Vicepreședintele Parlamentului în discursul său. 

La miting au mai participat Viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, miniștri, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, diplomați, militari, foști combatanți și rudele lor. Participanții la eveniment au depus flori la Complexul memorial ”Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” și au păstrat un minut de reculegere în memoria ostașilor căzuți în războiul din Afganistan.

Astăzi, se împlinesc 29 de ani de la retragerea contingentului limitat a trupelor armate din Afganistan.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu