Vicepreşedintele american îi va prezenta, marţi, liderului de la Casa Albă propunerile sale privind controlul armelor de foc

Embed:

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a anunţat că până marţi îi va prezenta liderului de la Casa Albă propunerile sale privind controlul armelor de foc. Declaraţiile au fost făcute la începutul unei reuniuni despre combaterea atacurilor armate în Statele Unite. Acestea vin în contextul în care un nou incident armat a zguduit o şcoală din California.

"Elaborăm o serie de recomandări pentru preşedintele Obama, pe care urmează să le analizeze. Avem foarte puţin timp la dispoziţie. M-am angajat să prezint propunerile mele până marţi", a declarat Biden.

Afirmaţiile lui Biden vin după mai multe discuţii cu reprezentanţii celui mai puternic grup de lobby pentru portul de armă din Statele Unite. Dezbaterile privind controlul armelor de foc s-au intensificat în Statele Unite după atacul dintr-o şcoală din Newtown, când au fost ucişi 20 de copii şi şase adulţi. În urma acestui incident, preşedintele american, Barack Obama, a cerut înăsprirea legislaţiei privind dreptul la port-armă, garantat de Constituţia americană.

Promisiunea vicepreşedintelui american vin la scurt timp după ce un nou atac armat s-a produs la o şcoală din oraşul Taft, California, soldat cu doi răniţi. Potrivit poliţiei, atacul a fost comis de un elev, care a intrat înarmat în şcoală. El a fost reţinut în scurt timp. Taft este o localitate ce se află la aproximativ 160 de kilometri nord-vest de oraşul Los Angeles.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu