Vicepremierul Victor Osipov: Comerţul cu UE este o prioritate pentru Tiraspol

Vicepremierul Victor Osipov a avut o întrevedere cu şeful de departament al Directoratului General pentru Comerţ al Comisiei Europene şi negociatorul principal al Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) din partea UE, Luc Pierre Devigne.

Oficialul european se află într-o vizită de lucru la Chișinău, urmând să participe la lucrările Consiliului pentru comerţ al ZLSAC.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre evoluția relațiilor comerciale şi intensificarea comerţului cu UE, în special perspectivele implementării Acordului de Liber Schimb în regiunea transnistreană.

"Această chestiune trebuie să fie una prioritară atât pentru Chișinău, cât și pentru Tiraspol", a subliniat Victor Osipov.

Vicepremierul a declarat că principalul scop al Guvernului pe acest subiect este de a asigura condiții optime pentru relațiile de export-import între agenții economici din regiunea transnistreană și partenerii lor din țările europene, ceea ce va contribui la îmbunătățirea situației social-economice în regiune.

Oficialul a salutat faptul că noul Guvern de la Chișinău este hotărât să dinamizeze reformele. De asemenea, Luc Pierre Devigne a subliniat că agenții economici înregistrați în regiunea transnistreană vor putea să se bucure de preferințe pe piața UE dacă Tiraspolul va respecta rigorile Acordului și principiul de reciprocitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu