Vicepremierul pentru Reintegrare: În Moldova nu încap mai multe Capitale, decât Chişinăul

Embed:

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu este un motiv de îngrijorare pentru Moscova, iar embargoul impus nejustificat ţării noastre a generat pierderi majore ambelor părţi. Declaraţiile au fost făcute de către vicepremierul în exerciţiu pentru Reintegrare, Victor Osipov, la Fabrika.

"Rulajul comercial dintre Republica Moldova şi Rusia a scăzut cu 20 de procente, sau cu peste 280 de milioane de dolari. Este o cifră care afectează sectoare întregi, întreprinderi la modul global şi anumite întreprinderi, poate chiar în mod fatal", a spus vicepremierul.

Oficialul a declarat că scrisoarea şefei presupusului departament de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, în care se anunţa despre posibila introducere a regimului de vize pentru locuitorii din dreapta Nistrului şi aplicarea unei taxe de 100 de procente pentru produsele moldoveneşti, este luată în serios de către autorităţile de la Chişinău.

Citeşte şi: Tiraspolul AMENINŢĂ Chişinăul! SCRISOAREA Ninei Ştanski adresată Reprezentanţei ONU în Moldova

"Noi, în general, în această ţară, nu avem interes ca situaţia în Transnistria să iasă de sub control. Nu avem interes ca să se ajungă la o criză socială, care ar putea crea un fundal propice pentru escaladare de natură militară, de exemplu", a opinat Victor Osipov.

Demnitarul susţine că este nevoie de învestirea unui noi Guvern, cât mai curând: "Republica Moldova este o ţară atât de mică, încât în ea nu încap mai multe Capitale, decât Chişinăul."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu