Vicepremierul pentru Reintegare a discutat despre dialogul cu Tiraspolul la o întrevedere cu ambasadorul SUA

Vicepremierul responsabil de Reintegrare Victor Osipov a discutat cu ambasadorul american în Moldova despre prioritățile dialogului între Chişinău şi Tiraspol, precum şi perspectivele negocierilor în formatul "5+2".

Ambasadorul James Pettit a salutat învestirea noului Guvern de la Chișinău și a menționat că una dintre așteptările față de coaliția de guvernare este ca ea să susțină un dialog consistent cu Tiraspolul pentru a progresa în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și a găsi soluții la problemele din regiune.

Diplomatul american a menționat și necesitatea de a continua negocierile în cadrul formatului "5+2". James Pettit a declarant că Statele Unite ale Americii vor susține în continuare eforturile de reintegrare ale Republicii Moldova, opinând că este necesară consolidarea capacităților instituționale și de coordonare a politicilor în acest domeniu la nivel guvernamental.

Cei doi interlocutori au discutat și situația din Zona de securitate din estul Republicii Moldova, exprimând poziția comună privind necesitatea de a asigura pacea și stabilitatea în regiune.

Vicepremierul Victor Osipov a exprimat gratitudine partenerilor americani pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, inclusiv în domeniul de reintegrare a țării noastre.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu