Vicepremierul Leancă, în dialog cu investitorii europeni: Moldova cu succes valorifică cotele la export de zahăr pe piața UE

Acordul de Asociere și Acordul de comerț liber cu UE au creat premise unice pentru dezvoltarea și extinderea exportului de zahăr în țările Uniunii Europene. Republica Moldova cu succes valorifică cotele la export de zahăr pe piața UE. Declaraţiile au fost făcute vicepremierul Iurie Leancă, care a avut o întrevedere cu o delegație din Polonia, condusă de Henryk Wnorowski, președintele companiei "Krajowa Spolka Cukrowa".

În cadrul întrevederii, Henryk Wnorowski a menționat că până în prezent compania "Krajowa Spolka Cukrowa" SA a investit în Republica Moldova aproximativ 25 milioane de euro în Societatea Comercială "Moldova – Zahăr", care a fost creată pe 21 ianuarie 2011. 

La rândul său, Iurie Leancă a apreciat înalt activitatea economică desfășurată de această companie în Republica Moldova, investițiile făcute, locurile de muncă create, dar și grija față de fermierii cu care au relații contractuale anuale. 

Interlocutorii au convenit să continue dialogul dintre părțile interesate cu implicarea reprezentanților instituțiilor statului, astfel încât să asigure libera concurență pe piață dintre companiile din industria zahărului și posibilitatea dezvoltării acestei industrii, bazate pe eficiență și productivitate, dar și potențialul piețelor de desfacere oferit de acordurile de comerț liber, în special cel cu UE.

Această investiție în Republica Moldova este unica investiție în străinătate a companiei "Krajowa Spolka Cukrowa" SA, care este specializată în producerea și comercializarea zahărului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu